Протест, организиран от инициативен комитет и Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт, ще се проведе днес.

За сборен пункт на участниците е определен районът на околовръстния път при село Казичане, съобщи БНР.

След това ще се насочат по северната дъга на околовръстния път, по южната дъга на околовръстния път до Бояна.

Движението на автомобилите по Околовръстния път ще започне в 10:00 часа. Час по-късно ще се състои пресконференция представители от бранша ще представят исканията си.  

По данни на организаторите, в протеста ще участват няколкостотин автомобила.

Столичният кмет е разрешил шествието да се проведе от 8 до 12 часа. Организаторите са предупредили, че ако не се постигне споразумение за цените на горивата, протестите няма да се съобразят с крайния час на проявата.

46 транспортни фирми от Хасковски регион се включват в националния протест на превозвачите.
Автобусите няма да пътуват по редовните извънградски линии от 11:50 до 12:10. Няма да бъдат извозвани пътници и до граничния пункт "Капитан Андреево", съобщи координаторът на протеста Сабахатин Исмаил. Той уточни, че засега не се предвижда блокиране на граничния пункт с Турция.

Превозвачите по линиите на пловдивския градски транспорт също ще протестират ефективно. Автобусите и тролеите ще останат по спирките, до които са стигнали, между 10 и 10:15 преди обед.
Междуградските рейсове ще бъдат спрени на автогарите от 10:55 до 12:05, обяви Веселин Дошков, управител на една от фирмите - „Хебросбус".