Самоубийствен атентат порази алжирската полицейска академия в Иссерс, на около 60 км източно от столицата Алжир.

43 души са убити, а 38 - ранени, съобщи министърът на вътрешните работи. Очаква се броят на жертвите да нарасне, съобщи АП.

Самоубиецът е влязъл с колата, пълна с експлозиви, през главния вход на училището. През това време кандидати за академията чакали навън за приемен изпит.

Сред жертвите са както цивилни, така и служители на полицията. Предприета е незабавна операция по възстановяване на сигурността.

Изготвени са условни списъци на жертвите, е съобщил в изявление министърът на вътрешните работи.

От взрива са се разкъсали части от покрива на полицейската академия, повредена е фасадата на сградата.

На снимки, направени от местни медии, се виждат телата на загиналите. Те са увити в жълти найлонови чували или одеяла и лежат на земята сред отломките от сградата.

Автомобилите, които по това време на преминавали от там са повредени, както и къщите в околността.

Свидетели твърдят, че пътищата в радиус от 2 мили са затворени от полицията, мрежите на телефонните оператори са претоварени.

Все още никой не е поел отговорността за атентата, но се смята, че ислямисткия клон на "Ал кайда" стои зад почти всички атентати през последните 2 години.

Припомняме, през декември 2007 г. беше най-тежкият атентат в Алжир срещу сградата на ООН. Тогава загинаха 67 души, а много други бяха ранени. През последната година напрежението в Алжир ескалира. Отговорност за атентата пое ислямистки клон на "Ал кайда".

Това е атентатът с най-много жертви от няколко месеца насам.