Египет започна собствено разследване по версията, че в катастрофиралия на Синайския полуостров самолет с руски туристи е имало бомба, съобщи Би Би си с позоваване на собствен източник от египетските власти.

Египетските спецслужби разследват всички възможни варианти за това по какъв начин взривното устройство може да е внесено в багажното отделение на самолета.  Проучват се записите от всички камери на летището в Шарм ел Шейх, в чийто обсег попада  обработването на багажа. Засега следователите не са открили нищо подозрително.
Провеждат се и разпити на служителите на летището.

Според западни експерти по борбата с тероризма бомбата може да е заложена от човек, работещ на летището, който е подкупен от синайския клон на „Ислямска държава".

Според източника на Би Би Си, преди катастрофата службите за сигурност са проверявали само 20-30% от служителите на летището, но сега през проверките преминават всички.

Освен това колите се спират и се проверяват за взривни вещества на половин километър от летището, а самолетите се охраняват денонощно от военните и от спецслужбите.