"Време е да покажа нещата такива, каквито са и да разсея мъглата около мен, тъй като се изговориха много лъжи", каза депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов за първи път в телевизионно интервю в "Шоуто на Иван и Андрей" по Нова Телевизия след скандалите около него.

Най-големият бе опитът му да спре репортаж по Нова телевизия, насочен срещу негов приятел митничар. Последва оставката му като зам.-председател на парламента.

 "Не се обадих да спрат репортажа, а да не замесвам името на парламента, защото се направи връзка със секретарката му. Некоректно бе да се представя, че в Народното събрание има корумпирани хора. И досега няма санкции за хората, които бяха замесени. Единственото произтекло нещо бе моята оставка", коментира Лъчезар Иванов.

Той заяви, че я е подал, за да може името на ГЕРБ да остане чисто.

"Общественото мнение го изискваше и не съжалявам за това. Времето минава, но хората са такива каквито са и те рано или късно ще покажат истинското си лице", допълни още депутатът от ГЕРБ.

"Видях как един журналист гради име като дискредитира един политик. Мисля, че в днешно време се случва доста често", коментира Иванов.

Той поясни, че думата "приятел" е прекалено силна за връзката му с митничаря.

"Нека минат проверките и тогава да се потърси отговорност на човека, в случая на журналиста, по повод опетняване на името ми", заяви Лъчезар Иванов.

Иванов коментира и друг скандал около името му - скандалните GSM-и, които журналисти решиха "да подарят" на депутати в работно време.

"Отидох да видя представянето на този телефон, защото се интересувам от техника", бе обяснението на Иванов.

"Ако съдебната система беше на място, щеше да потърси отговорност, защото това е склоняване към корупция", допълни той.