Едва ли би могло да има нещо съдбоносно в този пленум. Това заяви червеният депутат Димитър Дъбов преди началото на днешното заседание на Изпълнителното бюро на столетницата.

По думите му, 130 години БСП е оцелявала и се надява и следващите 130 да оцелее.

На днешния пленум се очаква да бъде направен задълбочен анализ на едногодишното управление на кабинета „Орешарски".

Ерменков даде пълната си подкрепа за премиера Орешарски

Още...

Никой от нас няма да подава оставка, увери Дъбов. Той смята, че е трудно резултатът от изборите да се концентрира около един или двама души. Освен това трудно може да се коментира как столетницата би се представила, ако изборите не бяха за Европарламент, допълни червеният депутат.

За трети пореден път не можем да събудим висока избирателна активност в нашите членове и симпатизанти, когато става въпрос за избори за Европейски парламент, заяви още Дъбов. По думите му, очевидно европейската сцена е далеч от привържениците на червената партия.

Припомняме, първоначално бе обявено, че пленумът ще е закрит за медиите, но впоследствие те ще бъдат допуснати на „Позитано" за речта на лидера Станишев.

Чакам ползотворна дискусия, коментира от своя страна и Красимир Янков. Той отказа да посочи дали червената партия има критики към премиера Пламен Орешараски, който също ще присъства на днешното заседание на Националния съвет.

Нека чуем дискусията, нека се съобразим с това, което ще ни кажат хората от цялата страна, лаконично коментира Янков.