За случилото или неслучилото се вербуване на премиера Борисов задължително трябва да излезе цялата информация. За това настояват от партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите".

Според Йонко Грозев трябва да бъде изяснена бързо кариерата на служителя на ДАНС, който е вербувал или не е вербовал премиера. Грозев изтъкна още, че твърденията, че имало отказ, не са подкрепени с доказателства и че вербуващият офицер не е обяснил нищо досега.

При всички случаи въпросът дали премиерът е бил вербуван е съществен въпрос, заяви Йонко Грозев. Според него случаят е свързан с изборите и това е размяна на компроматни удари между БСП и ГЕРБ.

Целта е компроматна война, която отвлича вниманието от важните проблеми, коментира още Грозев.

ГЕРБ и БСП отново започнаха замеряне с досиета и се опиват да променят дневния ред на обществото и да избягат от важните въпроси, коментира Калин Томов.

Припомняме, преди няколко дни сайтът "Биволъ" публикува документ от който става ясно, че на 9 декември 1996 г. Борисов е регистриран в оперативния отчет на Централната служба за борба с организирана престъпност (ЦСБОП) като информатор.

Мотивът за вербуването на Борисов са честите му контакти с оперативно интересни лица.

Премиерът Борисов отрече да е бил информатор на ЦСБОП (Централната служба за борба с организираната престъпност, сега НСБОП).