При слаб депутатски интерес комисията по въпросите на децата, младежта и спорта изслуша на блиц-контрол ресорния министър Красен Кралев. Три поредни парламентарни групи отказаха да зададат въпроси. По правилник те имат възможността за две питания към министъра.

От ГЕРБ отказаха да се обърнат с въпрос, а представители на ДПС просто нямаше в комисията. Левицата също не се възползва от правото си да пита, но за сметка на това червени депутати отправиха похвала към Кралев за смелостта да се яви на блиц-контрол. Социалистите са забелязали, че в последно време министрите от кабинета на ГЕРБ бягали от отговорите на депутатски въпроси както в пленарна зала, така и на съответните комисии.

Въпреки адмирациите към Кралев за смелостта да отговаря на въпроси, опозицията не зададе такива.

Активност се появи чак в редиците на реформаторите и на Патриотичния фронт. По тяхно питане спортният министър обясни, че се готвят законови промени, които да атакуват т.нар. клубове-фантоми.

По думите на Кралев ще се разпише, че клубовете, които не са регистрирали дейност и участие в първенства в рамките на две години, ще бъдат изключвани от съответните федерации.

Междувременно стана ясно, че спортното министерство напредва осезаемо в работата си по изцяло нов закон за спорта. Кралев се похвали, че за момента не среща спънки от страна на нито една политическа партия и че вече са готови главите за спортните клубове, федерациите и лицензирането им.

Все още, не е приключена работата по главата за финансирането, но министърът увери, че работата продължава активно.

Междувременно от отчета на ведомството за първото 6-месечие на годината стана ясно, че приходите са изпълнени на 61%, а разходите - в размер от 37 млн. лева, се равняват на 54% от планираното.