До 1 юли ще се ремонтират магистралите. Това обясни премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.

Повод за решението му явно е, че след вчерашните обявени мащабни ремонти от министър Лиляна Павлова са се появили заглавия и негативни коментари.

Ремонтите ще продължат след септември, за да не се пречи на летния сезон, мотивира се премиерът.

Няма да има тежки ремонти през лятото. В пиковите за сезона месеци юли и август само по 10 километра ще се подновяват, стана ясно от думите му.

След това изявление някои представители на медиите се притесниха защо премиерът Борисов е сърдит. Той сподели, че се ядосал на коментарите за ремонтите, които се планираха.

"Днес сутринта промених цялата схема", изтъкна Борисов. Това се случило, както той обясни, в „7 сабахлян".

"Колко премиери минаха и не ремонтираха пътищата? Защо не ги преброихте", ядоса още повече се Бойко Борисов. "Айде да се мерят с мен", призова той.

Вчера по време на правителствено заседание бе прието да започне ударно изкърпване на магистралите. Регионалният министър Лиляна Павлова много настойчиво обясни състоянието и на Аспаруховия мост, и на други важни пътища в страната.

От публикуваната в сряда стенограма на заседанието на министрите стана ясно, че премиерът настоява дори денонощно да се работи, за да бъдат възстановени пътищата. Той искаше да бъдат извикани медиите, за да снимат сегашното състояние на автомагистралите.

Припомняме:

БОЙКО БОРИСОВ: Вкарвайте ги сега /машините за измерване - б.р./. Сега сме 15 април, поне ако може до 1 юли да съкратим срока - от август на юли. Да направят денонощна работа. Юли-август, просто затова ги правим тези магистрали, хората да пътуват леко, не трябва да ги утежняваме. Денонощно да работят. Ровенето, всичко, което е... по-простите дейности, да ги наречем, да ги натиснат да ги направят.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Тези ремонти са по линия на текущ ремонт, цените не са за нощна работа. С тази сума няма да можем да ги направим денонощно, но ще се постараем за август месец.