Пожарникари, полицаи и служители на психодиспансера „осуетиха" опита на Чавдар Янев да се самозапали пред сградата на ВСС.

15-ина полицаи, пожарникари и лекари го очакваха рано-рано, след като вчера обяви „предстоящото събитие."
Янев се „прочу" покрай гладната стачка, която изкара в палатка пред сградата на Съвета в знак на протест срещу Топлофикация и своеволията и престъпното бездействие на съдебната власт.

До крайните действия гражданинът прибягна, след като беше осъден от топлинното дружество да плати сериозна сума пари за три радиатора, които той изобщо не е използвал поради простата причина, че в дома му има не 7, а 4 радиатора. Оказа се, че има и друго дело от Топлофикация, което Янев настоява да бъде спряно.
С тази тежка задача той „натовари" ВСС и лично председателя на етичната комисия Ясен Тодоров. Последният се опита да му обясни, че в неговите правомощия не се включват подобни дейности.

Янев обаче беше твърд: „Чакам да си подадете оставката! Всеки работен ден ще съм тук, докато не спрете делото."

Ясен Тодоров от своя страна се опита да надвика събралите се десетки недоволни граждани, дошли да подкрепят Чавдар Янев. „Трудно е да се води диалог в тази атмосфера. Още в началото говорих с него и той ми обясни, че е бил пребит от служители на Топлофикация. Инспекторатът към ВСС пък направи проверка по делата, за които г-н Янев ни уведоми, а ние сме го запознали с резултатите."

Ако вие не ги спрете, ние ще ги спрем, искаме действия. Докога ще има защита на престъпленията на престъпността. С разговорите приключихме, искаме да действате, крещяха гражданите.
Те увериха Чавдар Янев, че България ще я има, докато има такива хора като него.
„От чавдарчета я водим тази борба, до гуша ми дойде", заяви Чавдар Янев и се разплака. Минути по-късно си тръгна, заедно с част от подкрепящите го граждани.
Някои от тях пък се ядосаха на медиите, които по думите им, са дошли пред ВСС само заради сензацията.
„Пак ли циркове надушихте? Циркът свърши. Махайте се оттук сган мръсна, само чакате нещастието на хората, за да си правите новини. Хората се палят един след друг, а срещу престъпниците не се прави нищо. Всички от съдебната система трябва да бъдат линчувани", крещеше тълпата.