Утре, на заседание на Националния изпълнителен комитет на ВМРО, ще бъде разгледано предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации, съобщават от пресцентъра на партията и допълват, че това е кауза, за която ВМРО се бори от години.

Тази точка в дневния ред ще вкара председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Той ще предложи да бъде гласувано решение за излизане от коалицията с ББЦ и даване на положителен отговор на предложението на Валери Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични организации.

Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси, заявяват още от ВМРО.

Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО.

Въпреки това патриотите се надяват да запазят добри отношения с досегашните си партньори. Те не изключват понататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България, коментира лидерът на ВМРО.