Областният управител на Хасково Христо Данев е разпоредил пълна проверка на т. нар. „митничарско село" край язовир Ивайловград, съобщава БиТиВи.

Петчленна комисия с представители на Районната дирекция за строителен контрол, Басейновата дирекция и Националната електрическа компания, ще извърши проверка чия е собствеността на земята, законни ли са постройките и как са свързани с ток и вода.

Крайният срок за приключване на проверката във „веселото село" е понеделник.

Хасковска окръжна прокуратура се е самосезирала и също започва проверки. Прокуратурата ще работи заедно с данъчните по разследване на начина на придобиване на средствата, с които са строени сградите в митничарското селище.

Припомняме, премиерът Бойко Борисов заяви, че незаконно построените имоти край язовир Ивайловград известни като „Митничарското селище" ще бъдат съборени или конфискувани в полза на държавата.

"На държавна земя, толкова години, такива палати имат само едно обяснение - това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии.
Затова указанията, които съм дал е да ми намерят юридическа форма - или събаряне или конфискуване в полза на държавата. Не виждам друг начин
.", каза премиерът.