Областният управител на София област е в инициативния комитет за честване на 100-годишнината на Тодор Живков - това е прекият представител на премиера Бойко Борисов и щом се включва в този комитет, явно означава, че управлението, на което ГЕРБ подражава е управлението на Тодор Живков."

Това заяви Мартин Димитров и попита дали е възможно такова нещо да се случи в Германия - представител на Меркел да чества Хитлер, или в Русия някой с подобен ранг да чества Сталин.

Случващото се тук е тежко падение за партия, определяща се като демократична и с десни ценности, изтъкна още лидерът на СДС.
Димитров поиска основен акцент в предстоящия политически сезон да бъде разплащането с малкия и среден бизнес.

Има верижни фалити, а държавата се превръща в причина за това с дължимите суми към бизнеса, поясни Димитров и съобщи, че Синята коалиция настоява за нова антикризисна програма с категоричен акцент подпомагане на малкия и среден бизнес за да оцелее.
Като друг акцент за новия сезон той посочи борбата с битовата престъпност: „Не Биг Брадър, не пари за масово подслушване - и на премиера, както стана ясно - а пари за справяне с битовата престъпност".

Това според Мартин Димитров е необходимо. Според него Цветан Цветанов никога не отчита резултати в борбата с битовата престъпност, защото няма такива.
Съпредседателят на Синята коалиция не отмина и темата за изборите. Той предупреди управляващите, че който е тръгнал да търси служебна победа на избори, е получил точно обратното - служебна загуба.

Той призова ГЕРБ да спрат безобразните действия
по манипулиране на изборите.
Той посочи, че във Варна са регистрирани две сини коалиции от общинска избирателна комисия, доминирана от  ГЕРБ и Атака, а в Плевен е регистрирана коалиция „За Зеленогорски", против неговата воля.

Ако някой предложи регистрация на Коалиция за Бойко Борисов без негово съгласие ще я регистрирате ли, попита Димитров представителите на ГЕРБ и добави, че сините възнамеряват да го направят, за да видят дали ГЕРБ мерят с един аршин.