70-годишна жена е станала жертва на телефонна измама в Русе. Тя е предала на измамника 10 000 лева, съобщават от полицията.

На домашния телефон на жената позвънил мъж, който се представил за полицейски служител. Мъжът информирал, че във фирмата на сина на жената е имало инцидент, при който той е пострадал. Бил настанен в болница и се нуждаел от скъпа операция. Впоследствие жената била насочена да говори с друг мъж, който се представил за лекар.

В крайна сметка след разговорите по домашния телефон и по мобилния, чийто номер жената също дала на измамниците, както и адреса си, тя предала сумата от 10 000 лв. на непознат мъж, който я посетил в дома й. След като дала парите възрастната жена е разговаряла със сина си и е разбрала, че е станала жертва на измама.

Малко по-късно същия ден мъж, мъж представил се за „майор Христов от Окръжното управление", се е обадил на домашния телефон на 73-годишен мъж в кв. „Средна кула" в Русе. Той обяснил на човека, че трябва да помогне на сина си, който е с 46% изгаряне като предаде веднага сума от 23 000 лв. на "човек от Здравната каса", за да отведат сина му в София с хеликоптер, където ще го оперира доц. Иванов, който работел при доц. Чирков.

Съпругата на стопанина веднага се досетила, че това е измама. Жената потърсила сина си и го извикала на помощ. Той изчакал идването на „човека от Здравната каса" и го задържал при влизане в двора на родителите му. Оказало се, че това е 49-годишна русенка. Тя била предадена на служителите на реда.