Авиацията на НАТО на разсъмване отново нанесе въздушни удари по централната част на либийската столица Триполи. Очевидци съобщиха за пет силни взрива в района на резиденцията на либийския лидер. Те са усетени в хотела, в който са настанени чуждите журналисти.

След нанесените въздушни удари са задействани сирените в града, освен това са чути и спорадични изстрели от леки оръжия и оръжия с по-голям калибър.

Либийски опозиционен вестник съобщи, че в предградията на Триполи е избухнало въстание, след като бунтовници са били снабдени с леки оръжия от дезертирали офицери от армията.

Правителствен представител опроверга съобщението. Информациите за ударите и бунта в Триполи все още не са потвърдени от независим източник.

В понеделник се появи съмнителна информация от страна на чужди дипломати в Либия, според която либийският лидер може да е убит.

Повод за това е липсата на Кадафи на погребението на най-малкия си син Сейф ал Араб и на трима от внуците си, загинали при въздушните удари. Отдавна не се е появявал и по телевизията.

Припомняме, Играта за Кадафи свърши. Той трябва да разбере, че няма бъдеще за него и режима му", заяви Размусен в интервю за „СиЕнЕн" и добави, че след „вятъра на промяната" в Северна Африка и Близкия Изток шансовете за оцеляване на Джамахирията са минимални.

НАТО бомбардира лоялните на Муамар Кадафи сили от месец март, но не успява да предотврати смъртта на стотици цивилни в овладените от опозицията градове. Те са под непрекъснат обстрел от правителствените войски, а някои, като Мисрата, са буквално откъснати от света.