Заради второто четене на бюджет 2014 депутатите удължиха работното си време за днес и утре до 16.00 часа. „За" бяха 115 депутати, 26 гласуваха „против", 33 гласуваха „въздържал се".

В началото на парламентарния ден игра на ГЕРБ с кворума също ядоса Миков
Още...

Това се наложи, тъй като народните избраници не бързат да приемат макрорамката за следващата година на второ четене.
Припомняме, само в рамките на вчерашния ден дискусията продължи часове само за член 1, който в края на работния пленарен ден дори не бе гласуван. В дневния ред за тази седмица пък бюджет 2014 залегна като точка 4.

Преди това депутатите създадоха комисия, която да „спаси" летище Божурище и дискутираха дълго по предложението на „Атака" за проект за решение за изграждане на стена по границата ни с Турция.

Точка трета пък в работния план на депутатите за седмицата бе гласуването на първо четене на ЗИД на Закона за хазарта.

Така в 12.13 часа депутатите се заеха отново с Бюджет 2014. Председателят на НС Михаил Миков дори заплаши депутатите, че ако продължи работата по гласуване на второ четене на бюджета за следващата година с това темпо, няма да се замисли и ще насрочи извънредни заседания в събота и неделя.

Днес по традиция пък в 12.30 се провежда блиц контрол, на който отговарят премиерът и вицепремиерите.

Депутатите обаче не бързат да приемат на второ четене Бюджет 2014. Поне така излиза от поведението на народните избраници от всички групи.

ГЕРБ поиска денонощно заседание за бюджета
Oще...

След като приключи блиц контролът, депутатите се върнаха към 1 член на бюджета за 2014, който дебатират вече втори ден, но така и не приемат. Той касае приходите и разходите в макрорамката за следващата година.

От ГЕРБ поискаха поименна проверка на кворума. Така НС изгуби още време, докато заместник-председателят на НС Мая Манолова броеше депутатите в пленарна зала.

Лапсус на социалистката развесели депутатите. В един момент тя обяви, че от поименната проверка става ясно, че в зала са 241 депутати.

Народните избраници се развеселиха на грешката на червената депутатка, тъй като в българския парламент има само 240 депутати. Манолова се коригира и обяви, че в зала има кворум от 141 депутати.