Ако трябва да е принципна държавата, трябва да отнеме лицензите на ЧЕЗ, ЕОН и EVN. Там има десетки нарушения, развалиха услугата, вдигат цените. Но към тях не се прилага това, което се прилага към „Лукойл".

Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров по казуса „Лукойл". Той посочи, че няма никакви пристрастия към рафинерията и отношения с шефа й Валентин Златев. Не е ходил с него на почивка, не е играл карти.

„По времето на Иван Костов рафинерията беше продадена. Предлагаме българското правителство да развали договорите с ЧЕЗ, ЕОН, EVN и „Лукойл" и компаниите да станат български. Печалбите да не отиват в Русия, Чехия и Австрия, а да отиват в България", каза лидерът на „Атака".

Според Сидеров електроразпределителните дружества са привилегировани повече от „Лукойл". Но правителството не прави нищо, което е обяснимо, защото министър Трайков преди това е работил в EVN.

Той посочи, че държавата би могла да изкупи „Лукойл". „Има договор и той може да се види и да се проучат слабите му страни", добави Сидеров.

В отговор на въпроса дали са опозиция или са част от управляващите Сидеров изтъкна, че са опозиция спрямо управляващата партия по важни въпроси. Той изтъкна, че искат нов икономически модел и определи сегашния модел като колониален, защото печалбите не влизат в българския бюджет, а изтичат навън.

Той каза още, че правителството е отхвърлило предложението на Атака да се ругелират лихвите с аргумента, че това било комунизъм. „В тази криза само банките печелят, а гражданите са принудени да стягат коланите, по-малките фирми фалират", посочи лидерът на Атака.

Относно действията на МВР при случая пред джамията в София Сидеров каза, че има двоен стандарт и те действат по различен начин когато стане въпрос за малцинства.

Той каза, че след ваканцията на парламента отново ще внесат неговата кандидатура за шеф на антикорупционната комисия.

Той отхвърли всички обвинения на т.н. независими депутати и каза, че има ясно разследване на прокуратурата, че този въпрос не стои.

„Този въпрос се внася от групата, напуснала Атака, за да бъда изнервен преди изборите", каза Сидеров и добави, че независими депутати няма, имаше само един и това беше Гиньо Ганев, който беше избран като независим депутат. „Ние сме вкарали предложението да се наричат - изключени или напуснали", каза той.

Сидеров изрази и недоволството си, че му е бил сменен часът на гостуване в предаването заради отправена покана и към премиера Бойко Борисов да бъде гост на сутрешния блок. „Това се случва вече два пъти - веднъж в Би Ти Ви и сега, но ще дойде време когато аз мога да го изместя", каза националистическият лидер.