димо гяуровНАП крие доклада от проверката на имотното състояние на Цветан Цветанов. Това разгенви депуатите от Синята коалиция Димо Гяуров и от БСП Бойко Великов. Затова и те ще бойкотират днешното заседание на антикорупционната комисия, на което шефът на НАП ще представи доклада от проверката.

Двамата депутати искали предаварително да се запознаят с резултатите, за да могат да препитат Стефанов по-подробно.

Въпреки бойкота на двамата народни представители шефът на антикорупционната комисия Валентин Николов увери журналистите в параламента, че и без кворум Стефанов ще докладва пред медиите.

Комисията ще заседава на открито заседание и медиите ще могат да задават въпроси на Красимир Стефанов, който ще води 10 експерти от НАП.

Още вчера Великов и Гяуров настояли пред колегата си от Атака днешното заседание да бъде отложено. Гяуров също така е зад граница и няма как да присъства.

Според Валентин Николов и без предварителен доклад депутатите ще могат да задават въпроси на шефа на приходната агенция, тъй като той ще им представи резултатите от проверката.

Ако днес отложим заседанието, ще имаме възможност да се запознаем с тях след 10 дни, посочи Валентин Николов, тъй като депутатите ще почиват 5 дни покрай националния празник 3 март.

Той призна, че е редно от НАП да представят някакви предварителни данни на депутатите. Депутатът от Атака питал шефа на НАП дали ще им дадат някаква предварителна информация. От приходната администрация казали, че това няма да е възможно, тъй като докладът се подготвял до късно през последните дни.

По непотвърдена информация докладът на НАП е в размер от 200 страници.