Правителството трябва да си заминава незабавно!

Това поиска неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на кръгла маса на тема "Глобалната финансова криза и българската антикризисна ситуация".

Борисов посочи, че безвъзвратната загуба на 220 млн. евро по програма ФАР е също толкова голямо престъпление, колкото и ако тези пари бяха откраднати.

"Да се вайкаме е безсмислено, не сме се и съмнявали, че това правителство ще ни доведе до тук", коментира Борисов.

По думите му България е станала първенец сред страните от ЕС по безпрецедентни мерки от страна на ЕК.

Борисов заявиоще, че от Брюксел са спрени половин милиард лева за изграждането на инфраструктурата на България, докато за всички инфраструктурни проекти в бюджета на столицата са заложени едва 40 млн. лева.

"София извън България ли е, че да трябва да взимаме заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на метрото, а в същото време правителството губи 220 млн. евро", попита Борисов.

Според него следващото правителство може да се изправи пред факта, че бюджетът на страната е "изгребан" и завинаги са пропаднали фондовете.

Бойко Борисов заяви, че агонията не свършва със загубата на 220 млн. евро и че страната ще има да плаща още много заради недоброто усвояване на парите от европейските фондове и програми.

Проблеми за редица общини, които са планирали проекти по програма ФАР, предрече Борисов.