„Атака" отказва да участва в утрешните консултации при президента за избиране на дата за парламентарни избори, обявиха от партията.

Припомняме, президентът Росен Плевнелиев свика в неделя консултации за набелязване неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.
Той ще разговаря не само с парламентарно представените партии, но и с тези, които имат представители в Европейския парламент - ББЦ на Бареков и Реформаторския блок.

Още преди седмици посочихме най-подходящата дата за предсрочния вот -  27 юли, но очевидно ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ са се договорили за друго и умишлено бавят изборите. Причината е да имат тези партии достатъчно време да организират отново купуване на гласове и корпоративен вот, посочват от „Атака".

Президентската институция се използва от Плевнелиев за ПР акции, твърдят от партията. „Атака" няма да бъде част от това, а и нямаме сключен договор за ПР услуги с президентството, недоволстват националистите.

Според тях днес е станало ясно, че ГЕРБ, БСП, ДСП и ББЦ са направили договорки за бъдещ общ кабинет. От ПП „Атака" категорично отказваме да участваме в подобен род безскрупулни сделки, посочват в изявлението си от партията.