Надявам се да не се стигне до предложение за образуване на дисциплинарно производство по отношение на Камен Ситнилски, има и друг начин. Това коментира шефът на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров преди заседанието на съвета.

Тодоров индиректно заяви, че се надява Ситнилски сам да си подаде оставката.

По думите му, всички тези разговори (от разпространените СРС-та, б.р.) смущават и то много сериозно. „Затова се прави извода, че има някаква организация", коментира той и изрази надежда това да не е било повсеместна практика.

От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров отказа да коментира искането за уволнението на члена на ВСС.

Той съобщи, че днес ще предложи временното отстраняване от длъжност на апелативния прокурор на Бургас Емил Христов, който също участва в скандалните СРС-та.

Дали Емил Христов заслужава да бъде уволнен, не мога да кажа. Спрямо него има образувано досъдебно производство от юни 2012 г. за длъжностно престъпление. С оглед на това днес внасям предложение за временното му отстраняване от длъжност, каза Цацаров.

И днес преди началото на заседанието на ВСС трийсетина души се събраха, за да протестират срещу съмнителните назначения в съдебната власт и да поискат уволнението на Камен Ситнилски.