Напук на прогнозите за лошото време и дъжд, мотосезонът върви с пълна сила. Над 2 000 рокери ще се настанят през уикенда на поляните до Килифаревския манастир.

Мотосъборът се организира за трета поредна година от клуб „Нощни Вълци България". Гости, естествено, ще са солидна група рокери от Русия, където е и основан клубът.

По-рано днес над 100 любители на силните скорости от Русия и Румъния „превзеха" ГКПП "Дунав мост". Колоритните моторджии бяха посрещнати от генералния консул на Русия в Русе Владимир Климанов и от кмета на града Божидар Йотов, който е заклет фен на моторите.

Колоната от Русия е водена от Александър Залдостанов - Хирурга, който е бивш пластичен хирург, но от години се занимава активно с дейността на Нощните вълци в Москва, научи news.bg.

Мотоклуб Нощни Вълци е създаден в края на 80-те години в бившия Съветски съюз. С течението на времето създава свои структури в редица страни - България, Украйна, Македония, Румъния, Швеция, Латвия, Беларус и други. У нас „Нощни Вълци" присъстват от началото на 2009 година чрез бившия вече клуб Dark Warriors MC. Членове на клуба има във Велико Търново, София, Кюстендил, Разлог.

Въпреки че момчетата от Нощни вълци се определят като бунтари, посочват, че се придържат към законните православни ценности.

За нас мотоциклетът е символ на нашата свобода, наша емблема - символ на паметта, верността и честта, казват за себе си рокерите от клуба и допълват: Ние се борим да запазим името на мотоциклетиста чисто, неопетнено от така създадения и разпространяван чрез западните филми образ на рокера- престъпник. Ние няма да допуснем на Българска земя чрез мотоциклетната субкултура да проникнат разпространители на наркотици, търговци на оръжие и жива плът.

Едно от доказателствата за това е, че на 1 май рокерите ще се качат на връх Шипка, където ще се състои митинг в памет на загиналите руски воини и български опълченци.