Два инцидента с блъснати от влак мъже станаха само за няколко часа в Казанлък днес, съобщава Дарик.

67-годишен мъж е бил прегазен тази сутрин от пътническия влак, пътуващ по линията Карлово- Сливен. По-късно мъжът е починал в болница.

Инцидентът е станал малко след 7:00 часа в южната част на Казанлък. По информация на местния сайт кazanlak.com, машинистът се е движил с позволената за този район скорост от 70 км./ч. Той е подал сигнализация, когато е видял човека на релсите, но мъжът не е успял да се изтегли от тях навреме.

Откаран е веднага в Казанлъшката болница, в много тежко състояние. Според свидетели на инцидента не се касае за самоубийство, а за нещастен случай, тъй като мъжът бил с торба с мляко и други продукти, които вероятно е купил от близкия хипермаркет и се е прибирал към дома си.

Сигнал и за втори блъснат от влак пешеходец, отново в района на Казанлък, е подаден към 8:20 часа. От пресцентъра на полицията съобщават, че все още няма яснота дали мъжът е блъснат от същия влак, който преди това отнесе и 67-годишния казанлъчанин.

Починал е и вторият пешеходец, като предстои да бъде изяснена неговата смаоличност, както и обстоятелствата около инцидента.