Министерският съвет взе решение на днешното си заседание за премахване на несъответствията и грешките в площта на концесионния договор за ски зоната в Банско, съгласно Териториално устройствения план на ски зоната, одобрен през 2001 г.

Освен това със същото решение е била увеличена концесионната такса на „Юлен" с 50%.

По този проблем работиха последователно три правителства, като днешното решение е в резултат от извършени десет проверки на документацията и обектите в ски зоната от министерствата на инвестиционното проектиране, на регионалното развитие, на финансите, МОСВ, Дирекция за национален строителен контрол и Върховна административна прокуратура.

Решението на МС е взето по предложение на междуведомствена работна група - „За привличане, координация, насърчаване на инвестиционни намерения и наблюдение на изпълнението на инвестиционни проекти в областта на туризма", създадена с решение на Министерски съвет от 14.11.2013 и  включваща представители на изброените по-горе институции.

Многогодишните проверките по безспорен начин доказвали, че в ски зона Банско нямало изградени незаконни обекти и за всички съоръжения и ски писти били изпълнени съoтветните законови процедури, твърдят от правителството в оставка на Пламен Орешарски.