Пакистанският президент Асиф Али Зардари отреченеговата нация да е замесена при атентатите в Мумбай. Той заяви, цитиран от CNN, че няма доказателства, че задържаният терорист е от пакистанска националност, както твърдят индийските власти.

Нападателите и тези, които са планирали атентата, които и да са те, са актьори без националност, които държаха за заложник целия свят, обясни Зардари. 

Най-малко 179 души загинаха след като група въоръжени мъже атакуваха десет ключови места в Мумбай. На полицията отне 3 дни да овладее ситуацията.

Индийските власти официално обвиниха ислямистката групировка "Лашкар е тайба" за атентатите и поискаха от Исламабад да им предаде нейни лидери, заподозряни в подтикване на нападенията.

„Няма начин държавата Пакистан да е отговорна за случая. Въпреки че това твърдят и от Белия Дом и ЦРУ. Държавата Пакистан, разбира се, не е замесена. Ние сме част от жертвите. Аз съм жертва. Пакистан е жертва. Ние сме жертвите на тази война и аз съжалявам за индийците, жал ми е за тях, сподели президента на Пакистан.

Зардари потвърди, че Индия и Пакистан ще проведат съвместно разследване по случая.