„Топлофикация - София" ще има ново ръководство, което ще бъде избрано с конкурс. Това решиха столичните общински съветници по време на днешното си заседание, съобщи БНР.

Общинарите възложиха на председателя на СОС Елен Герджиков в срок до два месеца да изготви доклад за провеждането на конкурс за избор на ново ръководство на топлинното дружество.

Кметът Фандъкова отбеляза, че по този начин ще се опровергаят твърденията на някои общински съветници, които говорят за „спускането на ръководители отгоре".
„С провеждането на конкурс се доказва, че няма никакво съмнение за намеса „отгоре, отдолу или отстрани", заяви още столичният кмет.

По думите на Фандъкова за приватизация на „Топлофикация - София" може да се говори само след като има ясна оценка за състоянието на дружеството, както и за възможните перспективи за развитието й.

По думите й вече се изготвя предпроектно проучване за изграждане на голяма инсталация в някоя от площадките на „Топлофикация - София".

„Консултантът по това проучване има задача до края на 2013 година да оцени състоянието на топлинното дружество, като едва тогава може да се коментират сериозните планове на дружеството", подчерта Фандъкова.