Поне 10 областни центрове и над 115 кметове на общини очакват да спечелят от ГЕРБ в края на изборния ден.

От партията на Бойко Борисов и на тези избори избраха да се изправят пред представителите на медиите от централата на партията си, а не от НДК.

Нека да изпитаме удоволствието от тази победа. Нека да дадем заслуженото на избирателите ни", изпревари официалните данни зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, коментирайки екзит половете на социолозите. Той е убеден, че ГЕРБ са били постоянно сред хората, постарали са се да бъдат честни и затова са спечелили с искреност и видими резултати.

Цветанов благодари на всички българи, които са гласували в днешния ден, но не пропусна и останалите политически партии, като им благодари за това, че са направили предизборната кампания по-интересна.

„Преди всичко искам да се обърна към нашите коалиционни партньори от Реформаторския блок - нека сега да излязат и да се извинят за всичко, което направиха като нападки към Йорданка Фандъкова, Иван Портних, Атанас Камбитов и всички тези кметове", отсече Цветанов.

Той продължи с обръщението си към реформаторите и ги попита: „И да видя какво ще направят сега, ако на балотаж отидем в Хасково с реформаторския дух на господин Беливанов, ще запазим ли статуквото или ще продължим напред".

С поглед към София Цветанов бързо изчисли, че Йорданка Фандъкова е получила с 5 до 6 % повече подкрепа в сравнение с 2011 г., което в партията на Борисов разчитат като доверие и признание.

„Основният ни опонент БСП ще получи пълен крах в общини като Видин, Търговище, Разград", не пропусна и левицата зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.