Наказания по скандалния случай „Ана-Мария" все още няма. Причина за отсъствието на такива е стриктното придържане към изискванията по процедурата от страна на Министерство на образованието и науката (МОН).

Припомняме, образователното ведомство се захвана с проверка по сигнал на родителите на болната от аутизъм Ана-Мария, за това, че детето им е станало жертва на сексуално насилие от учител на 4-то помощно училище в София.

Искаме да спазим процедурата, за да няма основания за обжалването й", увери служебният министър на образованието проф. Румяна Коларова след днешното редовно заседание на Министерски съвет.

Образователният министър обясни още, че вече са получени писмените обяснения на директорката на училището, а комисията към МОН ще обяви своето решение за евентуални наказания след обсъждане на всички документи по случая.

„Ако в момента вземем решение за наказания, то ще бъде в нарушение на процедурата. А това автоматично означава, че решението ще падне в съда", посочи още министър Коларова.