Председателят на БСП в оставка Сергей Станишев е провел среща с някои от кандидатите за председателския пост на партията на „Позитано" 20 в навечерието на конгреса на червените, който ще се проведе утре.

Сред присъстващите на срещата са били Драгомир Стойнев, председателят на парламента Михаил Миков, председателят на БСП в Пловдив Георги Гергов и лидерът на лявото крило в БСП Янаки Стоилов, съобщава "Фокус".

Веднага прави впечатление липсата на Мая Манолова и Корнелия Нинова, едни от основните кандидати за нов лидер на столетницата.

Случващото се в централата на БСП предизвика голям медиен интерес, но след като от пресцентъра на партията заявиха, че тази среща се е провела по-рано през деня, а от охраната на сградата твърдят, че такава среща не се провежда в момента и Сергей Станишев не е вътре, част от медиите се разотидоха.

Припомняме, общо 26 се оказаха номинираните за кандидати за наследници на Станишев, като повечето от тях се очаква да се откажат. В битката ще участват най-много 5-6 души, като на този етап се смята, че най-големи са шансовете на Драгомир Стойнев, Михаил Миков и Мая Манолова.