Шефът на News Corporation Рупърт Мърдок поднесе „пълни и искрени извинения" на родителите на убитата ученичка Мили Даулър заради това, че репортери на таблоида News of the World незаконно са проникнали в гласовата поща на мобилния й телефон, съобщи Би Би Си.

Според адвоката на семейството, Мърдок се е срещнал с родителите на момичето в хотел One Aldwych в центъра на Лондон. По думите на юриста, медийният магнат е поднесъл многократни извинения. Срещата се е състояла по молба на Мърдок.

Тази сутрин най-близката сътрудничка на Мърдок - Ребека Брукс, подаде оставка. Тя  беше изпълнителен директор на компанията News International, която издаваше News of the World.

В свое изявление Ребека Брукс  тя увери, че се чувства „дълбоко отговорна" пред хората, на които действията на екипа й са причинили болка.

По времето, когато тя беше на поста главен редактор на News of the World, репортерите на вестника са подслушвали гласовата поща на ученичката Мили Даулър, която първоначално беше похитена, а след това убита.

Разобличенията срещу репортерите предизвикаха гнева на британското общество, вследствие на което вестникът със 168-годишна история беше закрит.

Впоследствие стана ясно, че са били подслушвани телефоните на редица жертви на престъпления, както и на техни роднини, включително на пострадали при атентатите на 7 юли 2005 г.

Междувременно беше огласено, че още един сътрудник на Мърдок е подал оставка заради скандала. Става дума за Лес Хинтън - шеф на издателската компания Dow Jones & Company, която е част от News Corporation.