Жители на столичния квартал „Гео Милев" отново излязоха на протест заради планове за застрояването на детска площадка. Багери са влезли тази сутрин на спорния терен, съобщи БНР.

Малко след 8.00 часа багерите се опитали да влязат в загражденията и да започнат да работят, а хората направили жива верига, за да им попречат.

Междувременно собственикът на терена арх. Стоян Дучев разпространи отворено писмо до медиите, че няма да се откаже от намерението си да строи. В писмото си той се оплаква от „гръмките, агресивни, стигащи до престъпления действия и коментари на група съседи", които, по думите му са превзели медийното пространство и по всякакъв начин възпрепятстват достъпа до строителната площадка през последната година.

Дучев изтъква още, че теренът, съгласно градоустройствените планове и Закона за устройство на територията е отреден за високо строителство от 60-те години на миналия век, както и че същият терен е частна собственост на фирма Технострой АД,  повече от 15 години и фирмата му "Агора Ин" ЕООД го закупува с всички необходими документи за проектиране.