Още един кораб на задържания във връзка със случая "Свети Николай" Дойчин Дойчев има проблеми. Това съобщи пред БНР  Александър Тодоров, главен редактор на сайта за корабоплаване "Меритайм.бг".

По думите му корабът се казва "Варна-5", плава под български флаг и е с български екипаж.

Все още не е ясно какви точно са проблемите. Корабът в момента се намира в Турция. Най-вероятно е арестуван заради дългове на дружеството, посочи Александър Тодоров.

Той изказа предположение, че вероятно броят на моряците на кораба "Варна - 5" е сходен с този на "Свети Николай", тъй като двата кораба са идентични.

По-късно стана ясно, че проблемът е свързан с неплатено гориво и няма нищо общо с кораба "Свети Николай".

Вчера Дойчин Дойчев беше обвинен във връзка с "кокаиновия" кораб, спрян в Испания. Той остава в ареста за 72 часа с обвинение за организирана престъпна група, занимавала се с трафик на наркотици.

Междувременно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение и на Руслан Колев, който бе задържан заедно с Дойчин Дойчев по случая с откритите 3 тона кокаин на кораба "Свети Николай".

Двамата ще отговарят по обвинение за организиране на престъпна група. В момента те се намират в следствения арест на ул. "Майор Векилски" в София и ще останат там до вторник.

Руслан Колев бе докаран в София в събота сутринта. Той е сочен за организатор на транспорта на дрогата.