Българският парламент с пожелания за рождения ден на руския президент Владимир Путин.

Да е жив и здрав, пожела му в кулоарите на НС социалистът Георги Божинов. Необходим е не само на своя народ, смята той. Според БСП депутата Путин се превърнал във фактор в световната политика.

Добре дошъл при нас, това пък пожела депутатът от АБВ генерал Михо Михов по случай 63-ия рожден ден на руския държавен глава.

Самият Михов е на 66. Нещата не са като на 50 години, споделя опита си той. Всяка решителност трябва да бъде много добре осмислена и премислена, каза още генералът. На добър час, нека да си укрепва своята политика, да помага на света, но в диалог и в консенсус с великите сили, пожела още Михов.

Напук на всякакви очаквания за резервирано отношение от РБ бяха много мили в пожеланията до Путин. Заместник-председателят на НС Иван Иванов го удари на празнично настроение. „Да удари две-три водки и да е жив и здрав", пожела той на руския президент.

Живот и здраве пожела и друг реформатор Борис Станимиров. Той обаче настоява Владимир Путин да е по-сговорчив. Той трябва да бъде един от ключовите фактори за разрешаване на кризата Близкия Изток, категоричен е Станимиров.  За целта обаче Путин трябвало да се включи в по-кооперативни разговори.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се оказа малко „обиден" на Путин. Не ме е поканил, да е жив и здрав, сподели той. По мнението му възрастта, в която навлиза руският държавен глава е много хубава.

Каракачанов коментира и начина, по който президентът на федерацията смята да отбележи празника си - на хокеен мач. Каракачанов изтъкна, че той лично предпочита футбол и волейбол. Ако ме беше поканил да играем волейбол, няма проблем, допълни лидерът на ВМРО. Иначе той е на мнение, че Путин е всестранно надарена личност.

Най-скромни в пожеланията се оказаха най-яростните привърженици на Владимир Путин в българския парламент - "Атака". Явор Нотев само спомена, че националистите обмислят как да честитят празника на руския президент. Нека да го обсъдим, може би наистина дължим такова поздравление, изтъкна той. В личен план Нотев му пожелава сили и здраве.

Снежана Дукова от ГЕРБ също честити рождения ден на Владимир Путин. Той е сериозен лидер, убедена е тя. Депутатката му пожелава здраве и да бъде справедлив в световния мир. Дукова пожелава президентът на Русия да бъде с еднакво отношение към всички държави в света и да е щастлив.