Петима са в ареста след акция срещу купуването на гласове в кюстендилската циганска махала. Претърсени са няколко къщи в кв. „Изток", а обитателите им са били отведени в ареста снощи. Късно вечерта част от арестуваните са освободени, но петима остават в ареста за 24 часа.

Припомняме, днес се провеждат предсрочни парламентарни избори. Около 20 000 униформени се грижат реда и сигурността. Вече има и две присъди за купуване на гласове. Вчера ДАНС и жандармерията проведоха акция и в Пазарджишко. Там също имаше арестувани.

По информация на БиТиВи в Кюстендил става въпрос за представители на циганския клан Гольовците, които са регистрирани в полицията с богато криминално досие. Значителни суми пари са намерени в домовете им. От МВР все още не са потвърдили официално за случая, но акцията е била с цел превенция на търговия с гласове.

В Бургас също са извършени среднощни арести при опит да се изтъргуват гласове за днешния вот. Двама души са задържани докато договаряли сумата за вече договорени списъци с гласоподаватели. Зад решетките остават и двама мъже, които предали на репортер под прикритие списъци с личните данни на стотици гласоподаватели.