На ушен лекар бе изпратен министър-председателят Пламен Орешарски от 27-мия протест пред Министерски съвет. Няколко хиляди софиянци очевидно са крайно недоволни, че правителството не желае да ги чуе и да изпълни основното им искане, а именно оставка.

„Г-н Орешарски, личният ми ушен лекар е много добър, препоръчвам Ви го! Оставка!", гласи плакатът на един от протестиращите.

В триъгълника на властта отново са се събрали около 3 000-4 000 граждани, като налице за пореден ден са и „специалните протестни средства" - тъпани, свирки, вувузели, трибагреници и десетки лозунги.

По данни на МВР, към 20.00 часа броят на протестиращите е бил около 5 000.

Протестиращите очевидно одобряват изявлението на президента от края на миналата седмица, тъй като един от плакатите призовава: „Идиоти от парламента, учете се от президента". Друг протестиращ пък изглежда е в съвсем близки отношения с държавния глава и носи лозунг, гласящ: „Браво, Росене!".

Гневът на протестиращите граждани не подминава лидера на БСП Сергей Станишев, като млад баща, дошъл на протеста с детето си, държи плакат: „Не искам специалист по руски шинели да крои бъдещето на детето ми", правейки препратка към дипломната работа на Сергей Станишев.

Друг гражданин пък разкрива как можем да разберем, че Станишев лъже и отговорът според него е лесен - „Когато си мърда устните".

Протестът явно не одобрява и проекта „Южен поток", тъй като друг плакат го нарича „Триумф на мафията".

По традиция около 19:30 часа, когато площад „Независимост" се изпълни почти изцяло, голяма част от протестиращите се приближиха до загражденията точно пред входа на Министерски съвет, за да споделят колективно и още по-шумно своето мнение за управляващите и да ги запознаят за 27 пореден ден с искането си за тяхната оставка.

Очаква се към 20:00 часа митингът да прерасне в шествие и да потегли по обичайния маршрут.


Междувременно поредният контрапротест обяви, че вече са събрани 30 хил. подписа в подкрепа на кабинета и над 1600 с искане за импийчмънт на президента Плевнелиев