Стефан Кленовски ще бъде екстрадиран на италианските съдебни власти във връзка с разследване, което се води срещу него, заради престъпления със сканиращи устройства. Това реши състав на Софийски апелативен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

По време на днешното заседание апелативният прокурор определи протеста на колегата му от градска прокуратура като неоснователен.

Припомняме, СГС реши Кленовски да бъде екстрадиран временно в Италия за период от 6 месеца. За изненада както на Стефан Кленовски, така и на неговия защитник - Иван Коцев, решението бе протестирано от СГП.

На днешното заседание от държавното обвинение изтъкнаха, че са налице всички основания Кленовски да бъде предаден на италианските съдебни власти и няма никакви аргументи това да не стане. Адвокат Коцев поздрави Апелативния прокурор за казаното от него. Той изтъкна, че решението на първоинстанционния съд е правилно, законосъобразно и по най-бързия начин клиентът му трябва да бъде екстрадиран.

Самият Кленовски заяви, че поддържа казаното от неговия адвокат и повтори това, която каза и пред градския съд - че иска по най-бързия начин да отиде в Италия и „да си оправи нещата". Стефан Кленовски ще бъде предаден на Италия, когато приключи наказателното производство, образувано срещу него. То е във връзка с намерените при ареста в столичния мол фалшиви документи за самоличност.

В съдебна зала дойде и сегашната приятелка на обвиняемия. След заседанието адвокат Иван Коцев съобщи, че производството за фалшивите документи е приключило, но от съда все още „не знаят за това". По-късно той ще се срещне с прокурора по делото и ще стане ясно „какво се случва". До предаването на Кленовски на италианските власти, той остава в ареста.

Според кулоарна информация обвиненията срещу Кленовски са скалъпени, затова именно той иска да се изправи пред италински съд, където да се изясни казусът.