Продължават протестите на работниците от Вазовските машиностроителни заводи, съобщи синдикатът към КНСБ, цитиран от БНР.

Припомняме, вчера Агенцията за приватизация прекрати процедурата за ВМЗ-Сопот поради подаване на неизрядна, единствена оферта без банкова гаранция.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) прекрати публично оповестения конкурс на един етап за продажбата на 118 000 000 броя акции, представляващи 100% от капитала на "ВМЗ" ЕАД, Сопот.

До изтичането на крайния срок единственият участник в конкурсната процедура "Емко" ЕООД подаде обвързваща оферта, но не внесе задължителния депозит от 3 млн. евро. Според нормативната уредба оферта, която е внесена без необходимия депозит, не се разглежда, съобщиха от АПСК.

От Агенцията обясниха за News.bg, че засега съдбата на ВМЗ е в ръцете не принципала - Mинистерство на икономиката, и от тях зависи и изготвянето и внасянето на новата стратегия в парламента.

От синдикатите обявиха, че ще търсят начини, за да не се стигне до обявяването на завода в несъстоятелност и неговата ликвидация.