„Рамщайн" може да подгрее по неподозиран начин планираното си европейско турне, предават световните медии.

Причината е желанието на официалните власти в Беларус да отменят техен концерт в столицата Минск, насрочен за 7 март.

Общественият съвет за опазване на нравствеността в Беларус аргументира искането си с мотивите, че творчеството на групата е неприкрита пропаганда на хомосексуализма, мазохизма и други извращения, на жестокостта, насилието и простащината, така и на подражание и преклонението пред нацизма.

„Решението да се доведат „Рамщайн" в Минск е грешка, която може да ни струва скъпо", предупреди ръководителят на обществената организация Николай Чергинец.

От своя страна организаторите на концерта обявиха, че не са получавали никакви искания за отмяната на концерта на „Рамщайн".

Новият албум на групата излезе на12 октомври и е шестата студийна тава.

„Рамщайн" се продават в милионни тиражи и според класациите са най-популярната германска група на всички времена, която пее на родния си език.

Въпреки съпътстващите го скандали успехът му е главоломен.

Междувременно германските власти взеха решение да забранят публичната демонстрация на новия албум на Рамщайн  "Liebe ist Fur Alle Da" и неговата обложка.

Държавният комитет за изследване на аудиовизуалната информация върху младежта е преценил, че оформлението на албума оказва непристойно и недопустимо влияние на младите. Картинката върху  "Liebe ist Fur Alle Da" е прекалено откровена, считат експертите от Комитета.

Дискът ще бъде прибран от лавиците на музикалните магазини за да не травмира психиката на младите меломани. Да си закупи новият албум на „Рамщайн" ще може само пълнолетен граждани и само след представяне на документ за самоличност.