Тежка катастрофа е станала в локалното платно на Цариградско шосе в София пред мола.

Припомняме, почти на същото място преди време таксиджия помете няколко души, чакащи на автобусната спирка, като двама - млада жена, а по-късно и дете, загинаха.

Джип Субару е блъснал трима пешеходци пред The Mall. Двама от пострадалите са откарани в Окръжна болница, а трима в "Пирогов". Шофьорът на колата и съпругата му също са били ранени.

След като се свързахме с „Пирогов" стана ясно, че в болницата са откарани трима пострадали, а не един, както се съобщаваше по-рано.
В здравното заведение са приети двама мъже и една жена.

По последна информация на пресцентъра на "Пирогов", в болницата за лечение остава само 30-годишен мъж, който е със счупвания на лявата предмишница и левия крак. Подробните изследвания са показали, че не се налага да бъдат хоспитализирани шофьорът на колата и съпругата му. Мъжът е с рана на главата и рана на коляното, а жената е със счупена метакарпална кост на лявата ръка.

По данни на доктор д-р Михаил Карафезов от УМБАЛ "Света Анна", в Окръжна болница са приети 24-годишен мъж и 20-годишно момиче.
Той поясни, че 24-годишният е с черепно-мозъчна травма в основата на черепа. Настанен е в реанимация с опасност за живота.
20-годишното момиче е с открита рана на главата и е в будно състояние. Настанена е в Клиниката по неврохирургия.

Инцидентът е станал в 17:35.

Пристигналите на мястото на инцидента полицаи веднага са тествали собственика на джипа с дрегер, който не е отчел шофьорът да е консумирал алкохол, съобщиха от МВР. По предварителна информация, той е на 76 години, от украински произход.

Районът е отцепен, на тротоара от страна на мола се виждат кървави следи и разпилени хранителни продукти.

Джипът се е движел към мола в локалното платно, идвайки от Центъра. Шофьорът е изгубил контрол, като не се изключва технически проблем за това, връхлитайки в ляво тревната площ, разделяща платното от паркинга.