Авария в съоръжения на ТЕЦ „София" причини спиране на електрозахранването и на топлоподаването в няколко софийски квартала. Инцидентът е станал около 21,20 часа.

Аварирал е трансформатор, в резултат на което е било нарушено електрозахранването и топлоподаването в няколко софийски квартала.

Поради аварията е било прекъснато топлоподаването на абонатите захранвани от централата в:

централна градска част,

жк. "Надежда" 1,2 и 3 част,

жк. "Свобода", жк."Толстой", ж.к."Банишора",

кв."Фондови жилища", кв."Св. Троица",

ж.к. „Сердика" и жк."Буката".

Станала е авария и в Завод "Стинт", вероятно като последица от голямата авария в трафопост на ТЕЦ "София".

Екипи на столичната пожарна са ликвидирали пожара, възникнал при късото съединение в трансформатора в ТЕЦ-а. „Пожарът е овладян много бързо, по нашите преценки той не е голям", каза главен комисар Николай Николов от пожарната.

Възстановено е  електрозахранването на кв. „Света Троица". Очаква се  да бъде възстановено електрозахранването и топлоподаването и на другите засегнати квартали.

Работи се за възстановяване на собственото електрозахранване на ТЕЦ „София", каза пред „Фокус" Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. „Вследствие на авария на трафопост в ТЕЦ София, е прекъснато електрозахранването на четири подстанции на ЧЕЗ. В две от тях вече е възстановено електрозахранването", каза кметът Йорданка Фандъкова.