Утре, 27 март, тръгват билетите за Калиакра рок фест 2009.
Тази информация дойде с новината, че към вече обявените участници - Motley Crue и Dream Theater, на феста ще забият и Scorpions, Anthrax, Blind Guardian, Neal Morse и Lauren Harris

Билетите ще са с цена 100лв, като ще важат и за трите дни  (1-3 юли), а местата, на които ще се продават са: в Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, а поради традиционния вече интерес от страна на феновете от съседните Румъния, Сърбия и Македония, тази година ще се продават билети и на тяхна територия (на http://www.ticketpoint.ro/ и http://www.bilete.ro/ за Румъния и на http://www.eventim-yu.com/ за Сърбия и Македония).

Каликра Рок Фест 2009 ще бъде открит на 1-ви юли от американската глем рок банда Motley Crue. Те  пристигат за първи път в България и то в оригинален състав.
В тон с тяхната ексцентричност ще бъде и съпорта им в лицето на сексапилната Lаuren Harris (дъщеря на Steve Harris от Iron Maiden).

На 2-ри юли ще посрещнем рок легендите Scorpions, заедно с доста респектиращия си съпорт от самите Anthrax.
Ню Йоркската хеви метъл банда е една от "голямата четворка" в метъла на 80-те заедно с Metallica, Megadeth и Slayer.
Американците ще забият първи на 2-ри юли и за първи път пред хилядите си фенове в България.

След тях и преди Scorpions ще видим и Blind Guardian -  хеви метъл гост от Германия и също с доста сериозни публика.

Заключителният трети ден на фестивала (3-ти юли) ще бъде не по-малко мощен в музикално и емоционално отношение. В светлината на прожекторите попада прогресив метъл бандата Dream Theater. След историческия им концерт в София на същата дата преди седем години, групата с най-верните фенове в света, ще се разпише на сцената в оригинален състав.

Последният 10-ти студиен албум на прогресив метълите от Ню Йорк - Black Clouds & Silver Linings, се очаква на пазара през м.юни, когато стартира и Европейското им турне, с дата 3-ти юли в Каварна.

Съпорт на идолите ще са Neal Morse, новата група на едноименния дългогодишен фронтмен на Spock's Beard - един от основните възродители на класическия прогресив рок от 70-те години.

И тази година по традиция кметът на Каварна Цонко Цонев, ще зарадва един от гостите на Калиакра Рок Фест с възможно най-рокерската награда -  мотоциклет Harley Davidson.
Късметлията ще трябва да отговаря на единственото условие -  да е притежател на тридневен билет за Калиакра Рок Фест 2009!  Той ще бъде изтеглен след приключването на феста.