Буферите срещу кризата са в строежите, заяви, цитиран от БНР премиерът Бойко Борисов след инспекцията, която извърши заедно с министър Росен Плевнелиев на строителството на магистрала "Тракия" от втори до четвърти лот.

През юни 2012 г. трябва да е готова цялата отсечка от Стара Загора до "Петолъчката", уточни премиерът.

Стана ясно, че Борисов е много доволен от това, което е видял по трасето на строителството. Той отхвърли спекулациите на опозицията, че се работи некачествено и няма да бъдат спазени сроковете.

Борисов обясни, че в момента правителството работи по напоителните системи на цялата тази част на България, която за съжаление 22 години не била пипана. "Това са хиляди декари залята земя и превърната в мочурище и тресавище, защото не са си поддържали системите. Така че когато се обаждат от опозицията, които са били преди 10 години на власт, просто да са си направили тогава, имало проекти, не са ги направили", обясни премиерът.

Премиерът не забрави да се самопохвали: "Аз си съм свикнал моята работа да си я върша аз. Така инспектирахме "Люлин", видяхте, след 3-4 години забавяне, стана си в срок, стана както трябва. Така си инспектирахме спортната зала, стана в срок, стана както трябва. В момента инспектираме Южната дъга, инспектираме "Марица", инспектираме "Тракия", инспектираме "Хемус".

На въпрос на БНР как ще се справим с новата криза и има ли буфери за нея, премиерът отговори: "Буферите са строежите. Колкото повече една държава строи, толкова по-добре за народа й. Ами когато е трябвало сме затягали коланите, затова ние строим сега, а други държави банкрутират, рушат се, свалят им рейтингите и се тресат в криза. Ние когато сме били в криза, те са правили магистрали, правили са инфраструктура. Сега ние ще правим, докато те си оправят техните дефицити".