Гърция отново е скована от протести и стачки. Против участието на Международния валутен фонд в спасителния механизъм на страната се обявиха протестиращите.

Те изразиха страховете си от налагането на по-тежки мерки. Синдикатите подготвят още протести.

Докато преговорите в Атина продължават, опозицията и синдикатите предупреждават, че намаляването на бюджетния дефицит е свързано с орязване на пенсиите, заплатите и годишните добавки.

Премахването на двете допълнителни годишни заплати в частния сектор е "катастрофално за работещите", заяви днес министърът на труда Андреас Ловердос.

За да се постигнат икономии, се разработва програма по сливане на държавни фирми и намаляване броя на служителите в тях. Срещу тази мярка отново реагираха синдикатите.

Не спират и протестите по повод присъствието в Атина на екипа на МВФ. Докерите днес отново блокираха пристанището в Пирея. Утре спира градският транспорт в Атина и Солун.

За първи път към протести преминаха военните пилоти, които отказват за изпълняват полети, позовавайки се на "здравословни проблеми". Подготвят се масови демонстрации на 1-ви май, а за 5-и май отново е обявена обща стачка.