Бунтовниците в Либия превзеха летището в град Сирт. При една от атаките е разрушен терминалът на летището и са свалени символите на сваления режим „Кадафи."

Междувременно преходният национален съвет на Либия поиска гориво за линейки от ООН, за да евакуира ранените си бойци от обсадения Сирт. Според данните на ООН има много жертви.

Бунтовниците използваха нощта, за да избягат от крайбрежния град, който все още е в ръцете на лоялните на Муамар Кадафи сили.

От ООН съобщиха, че изпращат камиони с питейна вода за бегълците, които се насочват към Бенгази или Мисурата.

Боевете за родния град на либийския полковник - Сирт, както и за Бани Уалид, пречат на световната организация да разположи хуманитарни работници в града. "Има две места, до които бихме искали да получим достъп - Сирт и Бани Уалид, поради опасения за отражението на конфликта върху гражданското население", заяви източник на ООН в Триполи, пожелал анонимност.

Организацията има запаси от храна и вода за бежанците в Бенгази и Мисурата. В Сирт обаче се очертава хуманитарна катастрофа с нарастването на броя на жертвите и изчерпването на запасите от храна, вода и електричество.

Броят на бежанците достигна 20 хиляди от общо 100 хиляди души население.