Напрежението в Украйна продължи да се повишава след като стана известно, че части на специализираните за части за борба с безредиците - Вътрешни войски се прехвърлят от Кримския полуостров към столицата Киев, предаде РИА „Новости".

По официална информация става дума за 60 войници и 18 единици техника, съобщи за УНИАН.

На тях им е поставена задача да охраняват обществения ред и пазят сградите на правителствените учреждения по време на митингите, уточни командирът на местното подразделение Николай Балан.

През последните дни се заговори, че властта обмисля да въведе извънредно положение в страната като опит да овладее ситуацията.

През последните дни Киев е разтърсвана от протести след като на 21 ноември правителството неочаквано обяви, че се отказва да подпише Споразумението за асоцииране на форума „Източно партньорство".

Междувременно стана известно, че всичките деветима задържани за щурма на президентската администрация ще останат в ареста за два месеца.

Над 10 хиляди украинци излязоха на протест във вторник вечерта на централния площад в Киев. Демонстрантите бяха блокирали и президентството, въпреки че президентът Виктор Янукович е на визита в Пекин.

Украйна изпраща в сряда официални делегации в Москва и Брюксел за преговори за сътрудничество с ЕС и Русия, съобщи премиерът Микола Азаров. Премиерът заяви, че правителството прави всичко необходимо, за да запази спокойствието и мира в страната.