На депутатите не им се работи в петък. В последния ден преди лятната ваканция на народните избраници проблемът с кворума отново е налице. Минути след 9.00 часа едва 108 депутати регистрираха присъствието си в пленарна зала от необходими 121 за старт на заседанието.

След 15 минути парламентарната шефка Цецка Цачева направи нов опит да събере нужния брой народни представители, за да заработи законодателният орган.

Вторият опит обаче се оказа успешен. След двуминутна регистрация точно 121 народни представители натиснаха зеления бутон и осигуриха условия за работа. Макар да бе видно, че още от първия път в зала имаше достатъчно присъствие, някои от депутатите не се регистрираха, вероятно изчаквайки да видят дали управляващото мнозинство ще си осигури кворума само.

В последния трудов ден от тази пленарна сесия на депутатите предстоят важни решения - те трябва да обсъдят на първо четене антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева, както и да изслушат редица министерски отговори в рамките на редовния петъчен контрол.