Ракети, изстреляни от Ивицата Газа срещу територията на Израел, са паднали в южния град Димона, близост до едноименната АЕЦ, предаде "Ройтерс".

Съобщава се, че ракетите са били 3 като едната е прихваната от противоракетна система „Железен купол". Няма данни жертви, пострадали и за нанесени сериозни щети.

По-рано бе съобщено, че повече от 225 ракети са били изстреляни по Израел от началото на операцията "Защитно острие", която започна в понеделник късно вечерта. От тях 40 ракети са прихванати от „Железен купол".

Военните са прихванали ракети над Тел Авив, включително и в района на летището "Бен Гурион". Паднали са ракети в Нетивот, Шаар Ханегев, Сдод Негев и южната столица Беер шева.

Израелската армия иначе е ударила над 160 цели в Газа тази нощ. Унищожени са жилища на регионални командири на терористичната организация.

Днес палестинските власти обявиха, че най-малко 23 души са убити в Газа след въздушни удари на Израел в района, а над 100 са ранени. Според палестинска информационна агенция са убити повече от 30 палестинци, включително 13 деца.