След като днес опашката от товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" беше стопена, се оказва, че тя се е преместила на на Дунав мост- 2. Вече втори ден се образуват колони от ТИР-ове в посока Румъния.

Опашката е близо 4 километра, като някои от шофьорите чакат вече два дни. За причината все още няма категоричен отговор, съобщава БНР.

Шофьори казаха, че за 4 часа са успели да преминат едва 500 м. И те както и превозвачите, негодуват, че имат срокове, които трябва да спазят, а за забавянето, фирмите ще трябва да плащат неустойки. Освен това няма условия за чакане - няма вода, нито тоалетна.

По обяснение на изпълнителния директор на дружеството, което стопанисва Дунав мост-2, Любомир Низамов, трафикът не е по-голям от обичайния.

Около 1 500 товарни автомобила преминават на ден през граничния пункт. Забавянето е при обработката на документите.

Припомняме, километрични опашки се натрупаха през уикенда на "Капитан Андреево" и "Лесово". В неделя колоната от товарни автомобили достигна 10-12 километра.
Оказа се, че забавянето се предизва от по-бавното протичане на проверките, заради завишения контрол на митничарите срещу контрабандата.

Лично директорът на митниците Ваньо Танов замина на място да ръководи процеса, за да може да се преодолее кризата.
Така и не стана ясно обаче дали сулжителите на работна смяна са били по-малко, заради множеството арести именно на "Капитан Андреево" покрай разследването на контрабандния канал.

Натрупването на ТИР-ове беше преодоляно едва днес