Служители на СДВР предотвратиха разрастването на скандал в центъра на столицата. В Първо РУП са доведени близо 20 участника в свадата, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за свадата пред заведение "Биад" в центъра на столицата бил подаден тази сутрин към 05.10 часа от един от служителите. На улицата се биели близо 20-ина души, които били употребили голямо количество алкохол.

Според полицията свадата започнала още в заведението между две компании. След това скандалът бил изнесен навън, където прераснал в меле.

На мястото пристигнали екипи от столичното Първо РУП и специализираните полицейски сили на СДВР, които заварили истинско пиянско меле. Благодарение на бързата им намеса, боят бил прекратен, а участниците отведени в районното полицейско управление. По случая е задържан 24-годишен мъж.

Междувременни от "Пирогов" съобщиха, че са приели мъж, ранен в побой в центъра на София. 26-годишният е приет в 5.05 ч., в противошоковата зала на болницата. По предварителна информация той е пострадал при побой от 7-8 души на ул. „Ген. Гурко".

Скоро след приемането му, пациентът отказал лечение и е напуснал болницата срещу подпис.

Всичко е възникнало на базата на повече алкохол.

Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов за пиянското меле в София.

Сигналът е постъпил от охраната на заведението. Лицата са отведени в Първо РУП и след сваляне на показанията са пуснати. Поведението им е било доста неадекватно, каза Цветанов изтъквайки влиянието на алкохола.

Какво да прави полицията? Нали не възприемате, че полицията трябва да е на всеки ъгъл където има шумна компания и млади хора", добави Цветанов.

Според него проблемът е много глобален и е натрупан в годините на прехода към демокрация.

Той отбеляза лошото влияние на улицата по отношение на възпитанието и изрази тревога че в последните години има засилване на агресията сред най-младите, сред най-малките.

Не полицията трябва да е органът, който навсякъде да се появява и да действа, категоричен е Цветанов.