По случаят "Златко-Баретата" се разследват всички лица, свързани с организираната престъпност, включително и Алексей Петров. Това заяви в Белово министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от радио Пловдив.

Според вицепремиера Алексей Петров не е изключение за разследващите стрелбата, тъй като е част от организираната престъпност в България. Цветанов уточни, че Златомир Иванов и Алексей Петров са били съдружници, след което са се разделили и е имало противопоставяне между тях.

Една от водещите версии за стрелбата по Баретата са неуредени финансови отношения. По думите на Цветанов в средите на престъпната дейност винаги има подобни напрежения.

МВР шефът обаче посочи, че за момента МВР не иска да дава приоритет на която и да е било версия.

Разследването е в начален етап и затова не искам да конкретизирам версии или възможни заподозрени лица, посочи още министърът. Той допълни, че се работи спрямо всички, които са съпричастни към тежката организирана престъпност. Убеден съм, че колегите ще стигнат до поръчителите и извършителите на стрелбата, подчерта Цветанов.

В отговор на журналистически въпрос във връзка с атентата в Бургас той отговори, че има много сериозен напредък, но отказа да коментира подробности, уточнявайки, че Консултативния съвет за национална сигурност при президента ще бъде запознат с фактите около разследването следващата седмица.

В Белово министър Цветанов откри изцяло реновиран полицейски участък. Ремонтите са на стойност 174 000 лева и са от бюджета на МВР.