Яне Янев не е сигурен дали ще продължи да бъде лидер на РЗС. Той съобщи, че на 6 февруари ще има заседание на Управителния съвет, на което ще се реши какво предстои да прави РЗС.

„Каквото е имало, ще излезе независимо дали ще се занимавам с политика или ще наблюдавам процесите от 10 000 км", каза Янев по въпроса за откраднатата информация заедно с колата му.

В „На 4 очи" по Нова телевизия Янев поиска от водещата да говори с него като с човек, а не политик.

На въпроса дали ще се откаже от политиката Янев отговори с думите „Много ми дойде" и каза, че са преминати всички граници, че е чувал какво ли не за себе си и че го боли. Според него определени среди в България искат на всяка цена хората да не си кажат тежката дума.

Въпреки, че нямаше и следа от агресивното му поведение, все пак Янев хвърли бомбата, че двама депутати от ГЕРБ - Иван Петров и Искра Фидосова, „отговарят" за контрабандата, съответно по турската и сръбската граница.

На реакцията на водещата, че това е много силно казано, Янев припомни, че преди години е показал документи срещу тогавашната шефка на НАП Мария Мургина и сега тя е с 4-годишна присъда.

Негов е и сигналът срещу Александър Томов за източване на Кремиковци и че след този сигнал има 9-годишна присъда.

Същото е за „САПАРД", изтъкна Янев и отправи предупреждение към шефа на НАП Красимир Стефанов. Много внимателно следя действията на Красимир Стефанов и ако опита да заличи следите около мръсните пари, с които Цветан Цветанов е придобил имотите си - тогава следва втора серия Мургина 2, заяви Янев.

За записа с Менда Стоянова той съобщи, че е даден на експертиза и ако се окаже, че няма такъв автентичен запис, ще последва извинение.

Яне Янев обяви ГЕРБ за най-корумпираната партия на прехода. Той съобщи, че за последните 1,5 година нищо не се говори за държавния резерв, а има грандиозно източване.

По думите на Янев част от ДПС е в коалиция с Бойко Борисов. „Убеден съм, че корупционните зависимости между ГЕРБ и тази групичка от ДПС ще излезнат много скоро".

По повод казаното от премиера от парламентарната трибуна, че Яне ходел в къщата му в Банкя и твърдения в медиите, че лобирал пред него за Ваньо Танов, лидерът на РЗС каза, че е ходил в дома на Бойко Борисов само с посланици на ключови държави. „Ако е записал тази среща в Банкя - нека да я пусне", призова Янев и добави, че не се страхува. „Нека види какво сме си говори", добави лидерът на РЗС.

Според Яне Янев ако не е бил арестът на Алексей Петров, нямало да има с какво да се занимават Бойко Борисов и Цветан Цветанов. 60 % от политическото говорене в страната е свързано с Алексей Петров, изтъкна Янев и каза, че ще го посъветва да направи паметник на Борисов и Цветанов. „Те го изпраха. Срещу него пуснаха цялата полиция и накрая скалъпиха две делца", добави Янев.

Запитан дали не е посъветван от Петров да се оттегли, като го замени Атанас Семов, Янев каза, че това са спекулации и че отношенията му с Алексей Петров са служебни.

Лидерът на РЗС обясни по повод изчезването на колата му, че един от сътрудниците му забравил важна информация в автомобила, но все пак истината ще излезе наяве.

Той съобщи още, че един от сътрудниците на РЗС бил викан в ДАНС и каран да пише някакви неща, за което признал писмено пред юристи на РЗС, а други двама били вербувани от службите.

Стана ясно още, че майка му била предупредена да го спре, защото вече била изгубила съпруг и баща.